Nieuws

Verantwoord omgaan met dieren: hoe doen wij dat?

Gepubliceerd op
9 mei 2017

Hoe kunnen wij op een goede manier met dieren omgaan? De Universiteit Utrecht en Wageningen University & Research lanceren op 9 mei 2017 het Centre for Sustainable Animal Stewardship (CenSAS).

Sommige mensen vinden dat we geen dieren mogen eten en dat ze niet zomaar mogen worden gebruikt voor vermaak. Voor anderen zijn dieren op de eerste plaats een bron van inkomsten. De een vindt het geen probleem dat er op herten of wilde zwijnen wordt gejaagd, de ander is daar fel op tegen. Zoveel opvattingen, zoveel belangen. Het is behoorlijk ingewikkeld om antwoorden en oplossingen te vinden waarin alle betrokkenen zich kunnen vinden.

Verbinden via dialoog

Het Centre for Sustainable Animal Stewardship wil partijen met uiteenlopende standpunten of belangen verbinden en een open dialoog op gang brengen tussen wetenschap, stakeholders en de samenleving. De Universiteit Utrecht en Wageningen University & Research beschikken samen over veel wetenschappelijke expertise op het gebied van diergerelateerde vraagstukken. Door deze kennis te verbinden met idee├źn en visies vanuit de samenleving, wil CenSAS bijdragen aan het duurzaam en verantwoord omgaan met dieren.

Kijk voor meer informatie op www.CenSAS.org.