Verkenning samenwerking AgroCampus

3 oktober 2014

Op 17 en 18 september 2014 namen Sanne van Deursen en Maaike de Vries van Wageningen Academy deel aan de jaarlijkse meeting met het Franse consortium Agreenium, bestaande uit vooraanstaande (agro)universiteiten en instituten, zoals INRA.

Het consortium werkt samen met Wageningen UR op het gebied van MSc en PhD programma’s. Daarnaast houden de verschillende consortialeden zich bezig met de ontwikkeling van life long learning programma’s voor professionals uit de (Franse) agrarische sector. Tijdens het bezoek verkenden Wageningen Academy en AgroCampus Ouest (lid van Agreenium) de mogelijkheden tot samenwerking. Hiervoor brachten ze op 18 september ook een bezoek aan de livestock beurs SPACE, waar wij met een aantal toonaangevende bedrijven uit de agrarische sector spraken.
 Door dit bezoek is de eerste basis voor de ontwikkeling van een gezamenlijk cursusprogramma gelegd.