Vier mee: 100 jaar WUR in de Stad

30 mei 2018

Op 16 en 17 juni vieren de stad Wageningen en WUR een eeuw ‘Wageningen in Wageningen’ met ‘100 jaar WUR in de Stad’, een sprankelend festival voor jong en oud.

Al een eeuw lang laten studenten en medewerkers hun voetstappen achter op de campus en in de stad. Ze wonen, winkelen, eten, drinken, vieren, werken en studeren er. Honderd jaar buren schept een band en daarom slaan bewoners, ondernemers, studentenverenigingen, gemeente en universiteit de handen ineen voor een weekend vol muziek, kunst, samen eten en activiteiten.

Gevelconcert en Mamma Mia sing-along

Swingende gevelconcerten en een optreden van Studentenorkest De Ontzetting vullen de stad met muziek. De buitenfilm - 'Mama Mia! The movie'verandert de markt in een podium voor een veelstemmig stadskoor. (De organisatie raadt aan om zelfs een stoel mee te brengen!)

Op zaterdag om 12 uur openen Burgemeester Geert van Rumund en WUR-voorzitter Louise Fresco het festival met koffie en taart. Jong en oud spelen XXL spellen en studentenverenigingen houden open huis. Wie zich kind voelt, helpt mee en versiert de stad met de creatie van een kleurrijke guirlande met 100 vlaggen.

Potluck & Poëzie

Zondag op de Global Village Market in het Torckpark laten internationale studenten bezoekers proeven en genieten van smaken, muziek en mode uit hun cultuur. Daarna begint de Potluck BBQ. Alle Wageningers zijn welkom hun favoriete gerechten op grote BBQ’s te bereiden en te delen. Met muziek van DJ Baobab leidt dat ongetwijfeld tot inspirerende ontmoetingen.

Met een poëtische ode aan 100 jaar WUR in Wageningen sluit Stadsdichter Ivanka de Ruijter het officiële programma, maar dan hoeft iedereen nog niet meteen naar huis, natuurlijk.

Iedereen is welkom! Doe mee en ontdek het beste van beide werelden. Kijk voor meer info & programma op de 100 jaar WUR in de Stad-pagina.

8412103552 - CC&M_CC_100Y_waginwag_afbeelding_18x12_v01.jpg

Het evenement 100 jaar WUR in de stad is een coproductie van 100 Years WUR, Gemeente Wageningen, Wagenings Ondernemers Contact (WOC) Heerenstraat Theater, Café Loburg, THUIS, Speelgoedbank Wageningen, Studentenverenigingen KSV Franciscus, SSR-W, D.L.V. Nji-Sri, ISOW en IxESN.