Persbericht

Viering 10 jaar Westland met Greenport Conferentie ‘Nieuwe realiteit, nieuwe kansen’

Gepubliceerd op
29 april 2014

De viering van het tienjarig bestaan van de gemeente Westland start op donderdag 19 juni 2014 met een bijeenkomst voor ondernemers uit het glastuinbouwcluster. De gemeente Westland is dan gastheer van de Greenport Conferentie van Greenport Holland. Thema is ‘Nieuwe realiteit, nieuwe kansen’.

Grenzen vervagen: ver weg wordt steeds dichterbij, markten ontstaan wereldwijd, consumenten willen steeds meer weten van producenten en producten. Nieuwe technologieën zetten ons denken op zijn kop. Energiesystemen verschuiven. Financieringsmodellen vernieuwen. Communicatie is een kritische succesfactor geworden. Het lijkt wel of de wereld steeds sneller verandert. De zekerheden van decennia vallen weg. Hoe houdt een sector als het Nederlandse tuinbouwcluster - omzetwaarde vijf miljard per jaar - grip op die snelle veranderingen? Over die vraag gaat het tijdens de Greenport Conferentie.

Eén van de sprekers is ondernemer Daan Roosegaarde. Hij is een Nederlandse pionier, kunstenaar, ondernemer en ontwerper, die studeerde aan de Academie voor de Kunst en Industrie AKI Enschede en het Berlage Instituut in Rotterdam. Roosegaarde staat aan het hoofd van Studio Roosegaarde, een ontwerpstudio met vestigingen in Nederland en Shanghai. Hij geeft regelmatig lezingen, onder meer tijdens TEDxBinnenhof en TEDxEutropolis, en als gast tijdens het tv-programma De Wereld Draait Door.

Co-productie

De conferentie is een co-productie van de tienjarige gemeente Westland en Greenport Holland, in samenwerking met DGWO (Duurzame Greenport Westland Oostland). De samenwerkingspartner DGWO is bekend van de twee succesvolle 'Greennovation' ontbijtbijeenkomsten bij Priva en Anthura. De Greenport Conferentie vormt tevens de slotbijeenkomst van DGWO.

Aanmelden

De conferentie vindt plaats op 19 juni 2014 vanaf 15.00 uur op het festivalterrein van het tienjarig bestaan nabij FloraHolland. De exacte locatie wordt later bekend gemaakt. Aanmelden is noodzakelijk en kan vanaf 12 mei via www.Westland10jaar.nl.  

In verband met deze bijeenkomst voor het glastuinbouwcluster, zal er dit jaar geen Westland Event zijn.