Teacher of the Year Award 2014 - De Leermeester van Jan Praet

Vijf docenten genomineerd voor Teacher of the Year

20 december 2013

De vijf docenten van Wageningen University die kans maken op de titel Teacher of the Year 2014 zijn André van Lammeren, Ute Sass-Klaassen, Huub Savelkoul, Marthijn Sonneveld en Ingrid Visseren-Hamakers. De Teacher of the Year Award wordt uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsborrel van de Studentenraad, op dinsdag 14 januari 2014 het studentencafé in Orion, Wageningen Campus.

Goed onderwijs bevorderen

Alle genomineerden ontvangen een bonus van €2500 voor onderwijsactiviteiten en een oorkonde. De winnaar, die op 14 januari bekendgemaakt wordt, krijgt daarnaast een replica van het kunstwerk 'De Leermeester' van Jan Praet (waarvan het origineel voor De Leeuwenborch staat) en mag zich een jaar lang Teacher of the Year noemen. De Teacher of the Year Award is in 2004 in het leven geroepen door het Wageningen Universiteit Fonds (WUF) om goed onderwijs te bevorderen.

Verkiezingen

Studenten van Wageningen University (tweedejaars en ouder) konden in november stemmen op hun favoriete docent. Uit een lijst met 18 docenten die de meeste stemmen kregen (in absolute zin, maar ook verrekend naar het aantal studenten dat les kreeg van de docent) stelde een studentenjury vervolgens de vijf genomineerden vast, onder andere op basis van interviews met alle 18 kandidaten.

In Memorian Marthijn Sonneveld

Marthijn Sonneveld is op 28 december 2013 na een kort ziekbed overleden. Hij was een gezichtsbepalend en zeer gewaardeerd collega bij de leerstoelgroep Bodemgeografie en Landschap en - zoals ook blijkt uit de nominatie voor de Teacher of the Year Award - werd door studenten op handen gedragen.