Persbericht

Vijftien finalisten geselecteerd voor 1e editie European FoodNexus Startup Challenge

Gepubliceerd op
6 november 2017

De ontknoping van de eerste editie van de European FoodNexus Startup Challenge is in zicht. Vijftien start-ups op het gebied van agri en food, zijn geselecteerd uit ruim vierhonderd aanmeldingen uit heel Europa. Tijdens de finale op 13 december in Wageningen zullen zij hun ideeën pitchen voor een jury bestaand uit investeerders en mensen uit het bedrijfsleven.

FoodNexus biedt deelnemers de uitgelezen kans om inzicht te krijgen in de nieuwste innovatieve en commerciële ideeën met betrekking tot het voedselsysteem in Europa. Daarnaast kunnen besluitvormers van Europese ondernemingen en start-ups op het gebied van levensmiddelen tijdens het evenement makkelijk met elkaar in contact te komen.

Harry Barraza van Arla Foods, een van de juryleden voor de finale van de European FoodNexus Startup Challenge:

"Dergelijke contactmomenten tussen start-ups en grote bedrijven zijn een waardevol instrument voor Arla Foods. Ze brengen ons in contact met mensen met innovatieve ideeën en oplossingen die al zijn beoordeeld op haalbaarheid. Wij hoeven dan niet zelf de markt af te speuren, en dat bespaart kostbare tijd."

De winnaar ontvangt een geldprijs van € 50.000; alle genomineerden krijgen de gelegenheid om samen te werken met Unilever, FrieslandCampina en andere toonaangevende bedrijven in de sector.

Finalisten

De vijftien finalisten zijn afkomstig uit acht verschillende Europese landen. In alfabetische volgorde:

Over de FoodNexus Startup Challenge

Het doel van de European FoodNexus Startup Challenge is om start-ups op het gebied van agri en food uit verschillende landen doorgroeimogelijkheden te bieden door samenwerkingen tot stand te brengen met toonaangevende ondernemingen in de agrifood-industrie. De competitie is in het leven geroepen door het FoodNexus-consortium en wordt georganiseerd door StartLife.