Nieuws

Vijftien internationale teams ingeschreven voor Autonomous Greenhouses challenge

Gepubliceerd op
8 mei 2018

Er hebben zich vijftien teams ingeschreven voor de Autonomous Greenhouses challenge die Wageningen University & Research dit jaar organiseert in onderzoekkassen van WUR in Bleiswijk. De teams bestaan uit in totaal 90 personen met 15 nationaliteiten uit verschillende landen over de hele wereld.

Veel teams hebben leden die werken bij een organisatie buiten Nederland, zoals Microsoft Research, Intel of Tencent. Een aantal leden komt van bekenden in de (Nederlandse) tuinbouw zoals Delphy, AgroEnergy, LetsGrow, Philips Lighting of Syngenta. Sommige deelnemers zijn afkomstig van start-up bedrijven. In de teams zitten ook telers met veel praktische ervaring.

Over het algemeen hebben de teams leden met expertise vanuit de tuinbouw, kunstmatige intelligentie of een achtergrond in engineering en design. Er nemen relatief veel BSc-, MSc en PhD-studenten deel aan de challenge. Dat is een internationale aangelegenheid, met studenten bijvoorbeeld van Seoul National University, National Autonomous University of Mexico, Humboldt University of Berlin, Chinese Academy of Agricultural Science, South China Agricultural University en natuurlijk studenten van de WUR.

Ingeschreven teams

De volgende teams hebben ingeschreven: A Team, AiCU, Huxley, B-Mex, Deep Greens/UNAM, greenHU, iGrow, Modo, SNUPHPF, Sonoma, South China Future AG, The Croperators, The new (cu)cumbers, We Grow en Young Data Driven Growers

Op 31 mei en 1 juni zullen de 15 teams aantreden in de pre-challenge, een 24-uur-Hackathon. Een internationale jury zal dan 5 teams selecteren die door gaan naar de volgende ronde om in een eigen kasafdeling bij WUR in Bleiswijk ‘op afstand’ komkommers te telen. Dat moeten ze zo veel mogelijk doen zónder tussenkomst van mensen en met behulp van intelligente algoritmes, modellen en sensoren.

De challenge wordt gesponsord door Tencent, een toonaangevende aanbieder van internetdiensten in China, en David Wallerstein, CXO van Tencent.