Vissers met lef gezocht!

Nieuws

Vissers met lef gezocht!

Gepubliceerd op
6 november 2014

Vissers kunnen en willen niet langer werken onder de kostprijs. Daarbij vraagt de maatschappij om duurzame vis. Kenniskringen Visserij organiseert een ‘bootcamp’ waarin ondernemers vernieuwende en persoonlijke ondernemersplannen ontwikkelen die uitzicht bieden op een visserij die past bij de toekomst.

Bootcamp – wat houdt het in?

De bootcamp helpt jou en een aantal andere ondernemers bij het ontwikkelen en uitvoeren van nieuwe business modellen over duurzamer manieren van produceren en vermarkten van vis. De bootcamp baant een weg naar een duurzame visserij.

We noemen het niet voor niets bootcamp; je moet echt zelf aan de slag:

  • Je gaat kijken naar vragen zoals: Hoe krijg je meer waarde voor je vis? Hoe krijg je meer grip op de keten? Hoe vind je in je bedrijf een goede balans van ecologische en economische waarden?
  • Daarnaast verken je de behoefte in de markt, maak je een vernieuwend ontwerp voor je eigen bedrijf en ontwikkel je een business model om je plannen echt te kunnen realiseren.

Bootcamp – wat levert het op?

Na dit traject heb je:

  • zicht op de behoefte van verschillende ketenpartijen en de markt
  • een concreet ontwerp voor je eigen economisch en ecologisch duurzame bedrijf
  • beschreven hoe je jouw plannen wilt gaan realiseren
  • een netwerk opgebouwd om dit ook echt te gaan doen

Voor de Kenniskringen Visserij en de sector levert de bootcamp veel kennis over nieuwe ketenmodellen, en inspiratie voor anderen om dit voorbeeld te volgen.

Voor wie

Ondernemers in de vissector (vissers, handelaren), die tijd en energie willen steken in vernieuwende en duurzame manieren van vis produceren en vermarkten. Dat vraagt lef, toewijding en doorzettingsvermogen. En kan enorm veel ondernemersplezier en een voorsprong met een gezond bedrijf opleveren!

De bootcamp is onderdeel van het project Kenniskringen Visserij. De opgedane kennis zal verder worden verspreid in de sector.

Tijdspad

Na je aanmelding met motivatie wordt je uitgenodigd voor een gesprek. Er is plek voor maximaal 8 ondernemers. De groepsbijeenkomsten (een aantal 2-daagse bijeenkomsten inclusief overnachting) zijn tussen eind november 2014 en februari 2015. Je gaat tussendoor ook nog zelf aan de slag met een aantal opdrachten. Het is dus een intensief traject van ca. 10 werkdagen (2 tot 4 weken visverlet).

Organisatie en begeleiders

De bootcamp wordt georganiseerd vanuit de Kenniskringen Visserij en begeleid door Harry Kortstee (LEI, procesbegeleider ‘Het Nieuwe Veehouden’) en Marieke Verweij (procesbegeleider en trainer, Stichting ProSea). Daarnaast zullen enkele externe adviseurs en inspiratoren meewerken.

Aanmelding en meer informatie: