Next milestone reached for Trimbot2020, the robot for autonomous trimming of your garden plants

Volgende mijlpaal bereikt voor Trimbot2020, de robot voor het autonoom snoeien van uw tuinplanten

25 juli 2017

Trimbot2020 is een project dat robotica en vision technologie onderzoekt om tot een prototype te komen van de allereerste robot die volledig automatisch heggen en struiken kan snoeien. De robot zal op uiteenlopende terreinen moeten kunnen werken, de struiken en hagen automatisch herkennen en deze naar de wensen van de gebruiker tot de gewenste vorm terugsnoeien.

Onlangs kon het Europese consortium de eerste autonome snoeiactie van een buxus plant demonstreren. De buxus werd een paar centimeter terug gesnoeid met behulp van de door Wageningen University & Research ontworpen snoeigereedschap, terwijl het bolvormige uiterlijk van de plant werd gehandhaafd. De demonstratie toonde de succesvolle integratie aan van de vision pipeline voor de 3D-camera's op de arm en de motion planning pipeline van de manipulator. In de lopende fase van het project wordt de robotarm nog op een vaste positie geplaatst. In september 2017 is een outdoor demonstratie met autonome navigatie van de mobiele basis gepland. Later in het project wordt de arm geïntegreerd met de mobiele basis.

In het door de School of Informatics van de University of Edinburgh (UK) gecoördineerde Trimbot2020 consortium werken acht verschillende Europese partners uit vier landen samen (NL, UK, DE en CH). Iedere partner heeft een goed gedefinieerde complementaire rol in het project.

De belangrijkste taken van Wageningen University & Research in TrimBot2020 zijn:

• Ontwerp en constructie van de manipulator (robot arm) en de snoeigereedschappen die de opgegeven taken kunnen uitvoeren.
  • Motion planning voor de robot manipulator en de implementatie van de arm navigatie en een visual servo-mechanisme voor het snoeien.
  • Expertise over wanneer en waar elke plant moet worden gesnoeid door gebruik te maken van functionele structurele plantenmodellen (FSPM). Dergelijke modellen integreren de simulatie van structuur (bijvoorbeeld bladvorming, vertakking) en functie (d.w.z. fysiologie) in één dynamisch model, waardoor plantengroei en uiterlijk kunnen worden voorspeld.

Meer informatie: website Trimbot2020: http://www.trimbot2020.org/