Volop feest tijdens de week van de culturen

30 maart 2018

Bezoek modeshow ‘A Beautiful Diversity’, luister naar volksverhalen, proef Chileense wijn, dans op Afrikaanse ritmes, eet met jonge vluchtelingen, vermaak je met het Crazy Cutural Comedy Cabaret of verbeter je Spaans. Tijdens One World Week staat de diversiteit aan culturen onder studenten en medewerkers van WUR centraal.

Bij Wageningen University & Research studeren, werken en wonen studenten en medewerkers afkomstig uit meer dan honderd landen. Een heuse ‘melting pot’ van culturen. Eens in het jaar viert WUR die diversiteit en de internationale reikwijdte van het Wageningse onderwijs en onderzoek met One World Week. Dit jaar is dat tussen 5 en 11 april. Volgens Rector magnificus Arthur Mol is het een belangrijke week voor de Wageningse gemeenschap: “Medewerkers en studenten van WUR willen excelleren in de wetenschap en zich als wereldburgers gedragen. We willen niet alleen wetenschappelijke kwesties begrijpen, maar ook onze sociale en culturele omgeving. Dit vormt een manier van denken die onze studenten, medewerkers en alumni in staat stelt om samen te werken in een internationale context in wederzijds respect en begrip.”

Feestelijk

De internationale identiteit en de culturele diversiteit van WUR wordt feestelijk gevierd met culturele en sportieve activiteiten, zoals workshops, lezingen, eten, mode en muziek. Studenten en medewerkers delen culturele tradities of festiviteiten uit hun land. Internationale studentenverenigingen laten je kennismaken met hun cultuur tijdens een dag uit het leven van een Chinese student, de Indonesische Culturele dag, Discover Africa, Nepalese Food and Culture en het Festival of colours of India. Een mooie gelegenheid voor iedereen die geïnteresseerd is in andere culturen om te communiceren, verbinding te maken, plezier te hebben en zo en passant van elkaar te leren hoe je een wereldwijs burger wordt.

Tentoonstellingen

Twee bijzondere tentoonstellingen zijn de hele week te bezoeken. In de Spot in Orion laat fototentoonstelling ’Gender Free Zone’ portretten zien van mannen en vrouwen en het hele spectrum daartussen. En in Forum worden zeven verschillende interactieve huizen ingericht zodat bezoekers ervaren waar zij zich het meeste thuis voelen.