Nieuws

Voortzetting CineScience-programma in Heerenstraat Theater in Wageningen

Gepubliceerd op
4 september 2019

Na de succesvolle introductie in 2018 start op 11 september een nieuw CineScience-seizoen, een samenwerking tussen Wageningen University & Research en het Heerenstraat Theater in Wageningen. Elke maand ruilen onderzoekers de wetenschappelijke arena in voor de bioscoopzaal en wordt een door hen speciaal geselecteerde film of documentaire getoond. De onderzoekers leiden telkens de film in en vertellen als link met de film over de inhoud en hun passie voor wetenschappelijk onderzoek.

Het bijzondere van deze samenwerking is dat de vooruitstrevende onderzoekers, medewerkers en hoogleraren van de universiteit de eer krijgen om eenmalig de filmprogrammering op zich te nemen en daarbij zelf de film of documentaire uitkiezen. Zij hebben vrij speelveld hoe zij de wetenschap koppelen aan de inhoud van de gekozen content
Tom de Bont - Heerenstraat Theater.

In 2018 begon dit concept onder de naam Wisdom & Wonder MovieTalks, als onderdeel van het 100-jarig jubileum van Wageningen University & Research. De avonden waren inhoudelijk bijzonder geslaagd en de organisatie ontving vele positieve reacties. Daarop is besloten het concept voort te zetten onder de naam CineScience. Anders dan vorig seizoen introduceren niet alleen hoogleraren hun favoriete films, maar zullen geregeld jonge en gevestigde onderzoekers samen optrekken als gastprogrammeurs.

De films worden dit seizoen zo veel mogelijk verbonden aan (lokale) evenementen. Zo sluit de film van oktober aan op de Dutch Food Week (16 oktober) met de film Soylent Green, over de toekomst van onze voedselsystemen. In april 2020 zijn er verschillende activiteiten in Wageningen rondom het thema duurzaamheid, waarbij voedselverspillingsdeskundige Toine Timmermans de film Wasted! The Story of Food Waste inleidt. Het seizoen wordt afgetrapt door bestuursvoorzitter Louise O. Fresco met de gangsterfilm Goodfellas. Een spannende link wordt deze avond gelegd tussen voeding, status en de Italiaanse maffia.