Nieuws

WBVR verstrekt patentlicentie aan Bunyavax B.V.

Gepubliceerd op
12 september 2017

Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) verleent een licentie op een veelbelovende vaccinplatformtechnologie aan Bunyavax B.V.

Bunyavax B.V. richt zich op het verder ontwikkelen van een door WBVR gepatenteerde vaccinplatformtechnologie. Deze revolutionaire technologie is gebaseerd op virusdeeltjes die in staat zijn cellen slechts éénmalig te infecteren, ook wel replicondeeltjes genoemd. Door genen van ziekteverwekkers of tumoren in het genoom van deze replicondeeltjes te introduceren, kunnen vaccins worden ontwikkeld die veiligheid en effectiviteit optimaal combineren.

Bunyavax B.V. wordt geleid door Jochem Bossenbroek (onderstaande foto). Bossenbroek is een ervaren ondernemer. In 2009 was hij medeoprichter van het bedrijf ttopstart en tot vorig jaar was hij partner van dit bedrijf. In zijn periode bij ttopstart was Jochem betrokken bij de opstart van diverse biotechbedrijven en heeft hij bijgedragen aan het acquireren van meer dan 100 miljoen Euro aan subsidies. In januari van dit jaar richtte Jochem een nieuw bedrijf op dat zich richt op gepersonaliseerde voeding.
Jochem studeerde Life Sciences & Technology aan de Leiden Universiteit en Technische Universiteit Delft. Hij verkreeg een MSc Management & Entrepreneurship in Health en Life Sciences van de VU Amsterdam en verkreeg tevens een Executive MBA van de Rotterdam School of Management.

Met een succesvolle valorisatie van de replicon technologie door Bunyavax B.V. verwacht WBVR nieuwe inkomsten te genereren voor verdere investeringen in R&D. Dit is een van de speerpunten in het strategisch meerjarenplan WBVR 2016-2020.

Jochem Bossenbroek
Jochem Bossenbroek