Nieuws

WUR collega wint Shanghai Magnolia Award

Gepubliceerd op
11 september 2018

Hans Marvin, senior onderzoeker bij RIKILT Wageningen University & Research, ontvangt op woensdag 12 september de ‘Shanghai Magnolia Award’.

Prominente bijdrage

De Magnolia Award wordt jaarlijks uitgereikt aan mensen die een prominente bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Shanghai. Hans Marvin ontvangt de prijs vanwege zijn samenwerking met de Shanghai Academy of Agricultural Sciences (SAAS). RIKILT heeft al sinds 2014 een gezamenlijk trainingscentrum in Shanghai.

De samenwerking met SAAS startte in 2004 als onderdeel van een EU project. Dit internationale netwerkproject op het gebied van voedselveiligheid (SELAMAT) is reeds afgelopen, maar het netwerk wordt in stand gehouden en breidt zich nog steeds uit. Elk jaar wordt minimaal 1 training en/of congres georganiseerd.

Team

De Magnolia Award voor Hans Marvin is het resultaat van een teaminspanning. Diverse collega’s zijn met regelmaat in Shanghai voor het organiseren en geven van trainingen en/of lezingen en ook wordt er met SAAS samengewerkt in het onderzoek.

Shanghai hecht veel waarde aan buitenlandse bijdrage om de stad om te vormen tot een groot internationaal innovatiecentrum en wil hierin graag pionier zijn.

Ieder jaar

De Magnolia Award wordt ieder jaar toegekend aan mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld voor Shanghai op het gebied van economie, handel, financiën, scheepvaart, educatieve, toerisme, wetenschap, technologie, gezondheid en cultuur. In 2017 ontvingen 50 personen uit 18 landen de Shanghai Magnolia Award.