WUR doet deze week zaken in China

9 april 2018

WUR is deze week mee op de handelsmissie van premier Rutte naar China. Rector Arthur Mol tekent de komende dagen zes contracten met Chinese partners over gezamenlijk onderzoek. Ook komt er samenwerking op het gebied van biologische gewasbescherming.

De Nederlandse handelsmissie naar China begint vandaag (maandag 9/4/2018) en eindigt komende donderdag, op 12 april. De Wageningse delegatie, onder leiding van rector Arthur Mol, bezoekt drie Chinese steden en meerdere kennispartners.

Duurzame modernisering

In de voormalige Chinese hoofdstad Xi’an is Mol de hoofdspreker op een congres over duurzame modernisering van de Chinese landbouw. Ook tekent hij vier onderzoekscontracten. In de havenstad Guangzhou tekent hij twee contracten en bezoekt hij, net als in Xi’an, een matchmakingbijeenkomst. De tour eindigt in de hoofdstad Beijing, waar de Wageningse delegatie hoofdzakelijk de bestaande samenwerking met de Chinese Academy of Agricultural Sciences (CAAS) en Chinese Agricultural University (CAU) aanhaalt.

Plagen

WUR wil een langdurige samenwerking aangaan met het Jiangsu Research Institute en de gemeente Taizhou voor de duurzame bestrijding van ziekten en plagen in de Chinese landbouw. Gerben Messelink en Bert Lotz van Wageningen Plant Research gaan met de partners Integrated Pest Management introduceren, waaronder het gebruik van natuurlijke vijanden om plagen te bestrijden. Deze aanpak moet het gebruik van pesticiden in de Chinese landbouw fors terugdringen.

Verder gaat WUR later dit jaar een overeenkomst tekenen met de gemeente Taizhou om te gaan samenwerken op tuinbouwgebied. De contracten bedragen zo’n twee miljoen euro.