Nieuws

WUR en Irak ondertekenen Letter of Intent

Gepubliceerd op
27 juni 2019

Op woensdag 19 juni 2019 verwelkomde WUR een hooggeplaatste delegatie uit Irak. Onder de delegatieleden waren de First Lady of Iraq, de Iraakse minister van Landbouw, de Iraakse minister van Water Resources, de Iraakse Ambassadeur in Nederland en de plaatsvervanger van de Nederlandse Ambassadeur in Bagdad. Daarnaast waren verschillende leden van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, een Iraaks parlementslid en vertegenwoordigers van de private sector uit zowel Irak als Nederland aanwezig (zoals Al-Jod voedselproductiebedrijf uit Irak en zaadbedrijf Rijk Zwaan uit Nederland).

Het doel van de bijeenkomst was om de landbouw- en watervraagstukken in Irak te bediscussiƫren en daaromtrent de uitdagingen en kansen en tevens de rol die WUR zou kunnen innemen. Rens Buchwaldt, lid Raad van Bestuur, verwelkomde de delegatie en sprak de bereidheid uit om Irak te ondersteunen bij de ontwikkeling van zijn landbouwsector. In haar toespraak benadrukte de First Lady of Iraq, dr. Sarbagh Salih, het belang van de landbouwsector in Irak voor een diversificatie van de economie. In de daaropvolgende presentaties werden ideeƫn om de landbouwsector en het verbeteren van de importafhankelijkheid van Irak uitvoerig besproken.

De intentie om samen te werken werd beklonken met de ondertekening van een Letter of Intent door de Iraakse minister van Landbouw Dr. Dr. Saleh al-Hassani en Arthur Mol, Vice-voorzitter Raad van Bestuur.

De bijeenkomst werd bijgewoond door zo'n 80 personen en werd georganiseerd door Corporate Strategie & Accounts, Karrar Mahdi, Liaison Cooperation Iraq, in samenwerking met de Ambassade van Irak in Den Haag en het 'WUR Irak-team'.