WUR-hoogleraar Pedro Crous benoemd tot KNAW-lid

WUR-hoogleraar Pedro Crous benoemd tot KNAW-lid

24 april 2018

Pedro Crous is benoemd tot lid van de KNAW. Samen met 21 anderen kreeg de Wageningse hoogleraar, die onder meer de evolutie van schimmels onderzoekt, deze erefunctie. Hij wil zijn nieuwe titel gebruiken om het belang van schimmels meer onder de aandacht te brengen.

De Zuid-Afrikaanse Crous maakte naam met het logisch categoriseren van verschillende soorten schimmels en schreef daarover talloze publicaties. Dit jaar nog bleek uit een analyse van de WUR-bibliotheek dat hij de op één na best geciteerde Wageninger is. Maar liefst 38 van zijn publicaties behoren tot de 1 procent meest geciteerde binnen zijn vakgebied.

Zeven universiteiten

Crous werkt slechts een gedeelte van zijn tijd in Wageningen, waar hij buitengewoon hoogleraar is en op dit moment twee promovendi begeleidt. Hij onderzoekt hier hoe schimmels zich evolutionair aanpassen aan verschillende waardplanten. Het merendeel van zijn tijd is Crous echter directeur van het Westerdijk Fungal Biodiversity Institute in Utrecht, dat één van ’s werelds grootste schimmelcollecties beheert.

Lees het volledige bericht op Resource.wur.nl.