Nieuws

WUR is serious about Data: We komen je graag meer vertellen

Gepubliceerd op
30 april 2018

Onderzoeksdata zijn cruciaal voor onderzoek. Je produceert, verzamelt, verwerkt en analyseert onderzoeksdata om tot nieuwe conclusies te komen. Omdat je data zo waardevol zijn, is het zaak er voorzichtig mee om te gaan. Dit betekent vooruit plannen, de data veilig opslaan en ze archiveren voor de lange termijn. Om deze werkwijze te stimuleren heeft de Raad van Bestuur van WUR een nieuw beleid geïntroduceerd. Wij (Data Management Support) zullen de leerstoelgroepen en business units bezoeken om dit beleid te presenteren - en we bezoeken graag ook uw groep.

Waar richt het nieuwe beleid zich op?

In het kort richt het beleid zich op de veilige opslag van onderzoeksdata tijdens het onderzoek, om verlies en uitlekken van informatie te voorkomen, en op de archivering en registratie van datasets, om te zorgen dat data veilig worden bewaard en mogelijk hergebruikt. Net als in eerder beleid, vereist dit beleid ook dat PhD kandidaten en leerstoelgroepen een Data Management Plan hebben.

We komen je graag meer vertellen!

Vanaf april zal Data Management Support de leerstoelgroepen (WU) en de business unitis (WR) bezoeken om korte presntaties te geven over het beleid. Ben je ge├»nteresseerd in een bezoek van ons aan jouw groep? Of heb je vragen over het beleid? Stuur dan een e-mail naar data@wur.nl.