WUR on Wheels - Alumnus Willem van der Pas fietst van Utrecht naar Thailand

17 september 2018

Van 15 september t/m 15 oktober fietsen studenten, medewerkers en alumni – virtueel – rond de wereld met WUR on Wheels. Elke kilometer telt, of je ze nou maakt voor boodschappen, woon-werkverkeer, in de sportschool, voor recreatie of conditie, maar er is altijd baas boven baas.

Wereldfietser, alumnus en meteoroloog Willem van der Pas is op dit moment in China op zijn monstertocht van Utrecht naar Thailand. Maar liefst eenentwintig landen doorkruiste hij al, maar, zo geeft hij aan op zijn Instagram, “toch heeft het iets bijzonders om te kunnen zeggen ‘Ik fietste naar China’. Nog maar vier miljoen meter tot de eindbestemming”.

Willems verhaal

"Dit jaar neem ik een sabbatical om een lange tocht te ondernemen. Al sinds mijn 18e heb ik ‘horizonhonger’, ik droomde ervan om ooit een keer naar Thailand te fietsen, waar ik familie heb. In februari 2018 ging ik op reis met mijn Santos Travelmaster 3+ en 20 kg bagage. Op naar Thailand via de zijderoute. Op dit moment ben ik in de stad Osh in Kirgizië na een zware tocht over de Pamir highway in Tadzjikistan. Even een paar dagen niet fietsen en genieten van. Rust, eten en internet."