WUR on Wheels: Tot nieuwe inzichten komen, met én zonder fiets

30 augustus 2018

Van 15 september tot 15 oktober vind WUR on Wheels plaats, samen fietsen we dan de wereld rond. WUR alumna en medewerker Laurie van Reemst vertelt over vallende kwartjes: zowel op de fiets als in haar werk.

Ik ben Laurie van Reemst, ik heb in Wageningen een master plantenwetenschappen gedaan en werk nu voor Wageningen Environmental Research in Uganda. In verschillende projecten proberen wij boeren te ondersteunen met duurzaam landgebruik en productieverhoging.

Fietsen in de hoofdstad van Uganda is wel heel anders dan in Nederland: als vervoersmiddel is het echt niet aan te raden: het is veel te riskant met het andere verkeer en de luchtkwaliteit is slecht. Soms ga ik mountainbiken in de buurt, op de mooie rode dirtroads en door de boerenvelden, maar met loslopende geiten en losliggende stenen is het vooral opletten dat je niet over de kop vliegt. Wel spin ik, thuis en in de sportschool, waar ik regelmatig andere ex-Wageningers tegenkom.

Lees de rest van het verhaal van Laurie en andere deelnemers hier.

Zelf meedoen aan WUR on Wheels? Geef je hier op.