WUR scoort wederom hoog in NTU internationale ranglijst van universiteiten

WUR scoort wederom hoog in NTU internationale ranglijst van universiteiten

12 oktober 2020

Wageningen University & Research staat ook in 2020 op de eerste plaats in de vakgebieden Landbouwwetenschappen, en tweede op Milieu-Ecologie en Plant-Dierwetenschappen van de wereldranglijst NTU. De ranglijst van meer dan 800 universiteiten is alleen gebaseerd op wetenschappelijke publicaties in internationale academische tijdschriften (Journals).

Scores per terrein

De drie vakgebieden vormen samen het terrein Landbouw, waar WUR al negen jaar achter elkaar de meeste punten scoort. Opvallend is de stijging op het terrein van de sociale wetenschappen: van 93 naar 89. De totaalscores per terrein zijn in de tabel weergegeven.

Terrein Score
Agriculture 1
Engineering 301-350
Life Sciences 153
Medicine 218
Natural Sciences 301-350
Social Sciences 89

In het totaal van alle vakgebieden staat Wageningen op plaats 160, bijna gelijk aan het jaar ervoor (159). In de ranglijst tellen, naast de prestaties in 2019, ook die van de afgelopen elf jaar mee.

Performance ranking of scientific papers for world universities

De Performance ranking of scientific papers for world universities, zoals de lijst officieel heet, wordt sinds 2007 uitgegeven door de National Taiwan University. De lijst ordent de ca 800 beste universiteiten in de wereld naar aantal, invloed en kwaliteit van wetenschappelijke publicaties. Daarbij werden de scores voor onderzoekproductiviteit (meetellend voor 25%), onderzoeksimpact (35%) en onderzoek excellentie (40%) opgeteld. Elk terrein is verdeeld in vakgebieden die ook elk zijn beoordeeld.