VN-jongerenvertegenwoordiger Thom van Stralen

WUR-student wil stem jongeren laten horen bij Verenigde Naties

23 oktober 2017

Student International Development Studies Thom van Stralen staat in de finale van de verkiezing voor VN-jongerenvertegenwoordiger. Als hij wint, is hij samen met WUR-student Martijn Visser dé stem van Nederlandse jongeren op het gebied van duurzaamheid.

Het zijn drukke weken voor Thom van Stralen. Op 30 september hoorde hij dat hij een van de twee finalisten was in de race om jongerenvertegenwoordiger naar de Verenigde Naties te worden. Tussen 23 en 30 oktober moet hij de harten van jong Nederland voor zich zien te winnen om uiteindelijk als winnaar over de streep te komen. Dat betekent campagnetraining, bij middelbare scholen langs, actief zijn op social media. Oh ja, en ook nog twee tentamens maken, want de studie gaat ook gewoon door.

Waarom hij jongerenvertegenwoordiger wil worden? vraagt Resource, het onafhankelijke nieuwsmagazine van WUR. 'Ik ben bezorgd om het klimaat. Nederland doet al veel, maar we moeten meer doen. De kracht ligt bij de jongeren en ik wil hen er van bewust maken dat ze nu al een bijdrage kunnen leveren die verder gaat dan een post liken op facebook. Duurzaamheid zit 'm al in kleine dingen; niet elke dag vlees eten bijvoorbeeld. Of minder plastic boterhamzakjes gebruiken.'

> Lees het hele artikel op Resource-Online

De komende tijd is Van Stralen druk op social media. Volg zijn campagne op facebook.