Nieuws

Winnaar ontwerp 100 years WUR-sweater bekend

Gepubliceerd op
6 juni 2017

Vrijdag werd de winnaar van de 100 Years WUR Sweater Design Challenge bekend gemaakt. Het ontwerp van Bahadir Can Güz werd unaniem uitgekozen door de jury.

De wedstrijd werd uitgezet in het kader van het honderdjarig bestaan van Wageningen University & Research in 2018. Circular Economy Student Hub organiseerde het geheel, in samenwerking met 100 years WUR en Unigear. Zowel studenten als medewerkers konden zich inschrijven.

Het winnende ontwerp werd vrijdag 2 juni bekendgemaakt tijdens het Circular Fashion Symposium. De prijs werd uitgereikt door juryleden Merel Arkenbout (projectgroep Gifts & Gadgets 100 years WUR) en Geurt Heimensen (Programma manager 100 years WUR). Andere juryleden waren Louise Fresco (Voorzitter RvB en Voorzitter Stuurgroep 100 years WUR), Marnix de Vries (Unigear) en Dieuwertje de Wagenaar (Circular Economy Student Hub).

De jury verkoos het ontwerp onder andere omdat het logo van 100 years WUR creatief is gebruikt. Daarnaast komen de kleuren van het logo goed uit op verschillende achtergrondkleuren. Geurt Heimensen, legt uit: ‘Het ontwerp is eenvoudig en toch creatief. Bovendien komen kleuren goed uit op verschillende kleuren stof en is het modieus voor zowel mannen als vrouwen.’

Heimensen is blij met de deelnemers van de wedstrijd. ‘We willen iedereen betrekken bij het jubileum, dus het is leuk dat er zoveel inzendingen waren.’ Arkenbout ziet mogelijkheden om dergelijke ontwerpwedstrijden vaker in te zetten. ‘Er komen nog meer producten aan die we willen ontwerpen in de stijl van het jubileum. Deze wedstrijd is goed bevallen, dus we gaan zeker kijken of we dat vaker kunnen doen. Er komt bijvoorbeeld nog een tas die ontworpen moet worden.’

Deelnemers aan de wedstrijd mochten niet lukraak aan de slag. De ontwerpen moesten aan een aantal voorwaarden voldoen. Het 100 years logo moest zijn opgenomen, het ontwerp moest een passende uitstraling hebben, mooi zijn op verschillende kleuren stof en er creatief uit zien.

De winnaar, Bahadir Can Güz begon vijf maanden geleden met zijn promotieonderzoek bij Adaptatiefysiologie. Hij deed mee omdat hij graag logo’s ontwerpt. ‘Eerst wilde ik wegens tijdgebrek niet meedoen, maar op een avond bedacht ik me. Ik zocht naar iets simpels, met het logo van 100 years erin. Binnen een uur was het ontwerp af.’

De sweater wordt eind van de zomer gedrukt op biologisch katoen dat bovendien fair trade is. Vanaf de herfst 2017 is de sweater te koop in de WUR-shop en ook zal hij worden opgenomen in het eindejaarsgeschenk voor medewerkers.