WUR trakteert jarige Wageningers op taart

13 maart 2018

Wie op 9 maart jarig was, kreeg onverwacht bezoek: Wageningen University & Research trakteerde alle jarige inwoners van Wageningen op een heerlijke taart. Dat gebeurde in het kader van de honderdste verjaardag van WUR diezelfde dag.

In totaal werden 99 taarten uitgedeeld aan jarige inwoners van de stad. ‘Dit aantal is geheel toevallig’, zegt Door van der Sloot, coördinator van 100 years WUR. ‘Naast de universiteit waren op 9 maart precies 99 mensen jarig.’

Ze hadden zelf helaas geen tijd voor koffie en een stukje taart
Hubert Kleijn

De taarten werden in de ochtend opgehaald bij vakschool Rijn IJssel. Van der Sloot en haar collega gingen ook bij zestien adressen langs. ‘We kregen hele leuke reacties van mensen’, vertelt ze. ‘Iedereen was blij verrast.’ Zo ook Hubert Kleijn, geboren en getogen Wageninger, inmiddels 78 jaar. Met een lach op zijn gezicht nam hij het gebak in ontvangst. ‘Ik was de eerste bij wie ze langs gingen’, zegt hij, ‘dus ze hadden zelf helaas geen tijd voor koffie en een stukje taart’.

De tweede taart was voor Björn Linders-Molthoff, student Internationaal Land- en Waterbeheer aan WUR. Hij werd 25 jaar en was net opgestaan toen de deurbel ging. ‘Ik vond het hartstikke leuk om taart te krijgen. Ik had een vrije dag en was de avond ervoor doorgezakt, dus kon een beetje uitslapen. Het had niet veel gescheeld of ik had nog in bed gelegen.’

Als iemand niet open deed, kwamen Van der Sloot en haar compagnon later nogmaals langs. ‘Of we brachten de taart naar de buren en in een paar gevallen konden we het op een veilige plek voor de deur achterlaten’, vertelt ze, terugdenkend aan de taartenactie.