Nieuws

WUR-voorzitter Louise Fresco bezoekt Yili Innovation Center Europe op Wageningen Campus

Gepubliceerd op
8 december 2017

Begin dit jaar verhuisde het Yili Innovation Center Europe naar het campusgebouw Plvs Vltra. Directeur Gerrit Smit en zijn team hebben nu de eer Louise Fresco, Raoul Bino en Xiaoyong Zhang te mogen verwelkomen.

Gerrit Smit zal daarbij kort spreken over zuivelontwikkeling in China en Yili’s ambitie wat betreft hun internationale strategie. In China is er een grote vraag naar zuivelproducten in de categorieën flesvoeding voor baby's en producten voor een vergrijzende bevolking. Yili staat op nummer 8 en streeft ernaar een positie in de top 5 van grootste zuivelbedrijven ter wereld te bereiken.

Tot de belangrijkste taken van dit centrum behoren het scouten van de nieuwste ontwikkelingen binnen de zuivelindustrie, het ontwikkelen van leadprojecten en het adviseren van de R&D-tak van Yili. Momenteel zijn er vijf onderzoeksprojecten met WUR onderweg en zitten er nog meer ideeën en plannen in de pijplijn om verder te worden ontwikkeld.

Louise Fresco benadrukt hoe belangrijk de aanwezigheid van Yili op Wageningen Campus voor WUR is. Deze aanwezigheid past namelijk uitstekend binnen de internationale strategie van WUR. Het is fantastisch te zien hoe Yili zich naast Unilever en Royal FrieslandCampina op de campus vestigt. China is zeer belangrijk voor WUR, die momenteel een China-strategie aan het ontwikkelen is.

Wat betreft verdere samenwerking zullen beide partijen spreken over mogelijkheden om de huidige samenwerking op het gebied van voedsel uit te breiden naar onderwerpen als duurzaamheid over de volledige keten (energie, CO2-uitstoot, etc).

Aan het einde van het bezoek zal worden besproken of de opening van het nieuwe Yili-kantoor kan worden gecombineerd met de 100e verjaardag van WUR. Ook zullen een mogelijke samenwerking binnen het thema ‘duurzame voeding voor de wereld’ en deelname aan een SDG-congres aan bod komen.