Persbericht

WURlympics: Olympisch meesporten en meebeleven op Sportcentrum Wageningen Campus

Gepubliceerd op
2 augustus 2016

Van 5 t/m 18 augustus zijn sportieve inwoners uit de omgeving van Wageningen Campus welkom op sportcentrum De Bongerd. Zij kunnen niet alleen genieten van de Olympische Spelen, maar ook deelnemen aan tal van sporten, waaronder ook niet-Olympische sporten. Voor sommige activiteiten is opgave vereist, maar andere staan open voor een zoete inval.

Dagelijks tussen 12:30 en 23:00 uur zijn de Olympische wedstrijden live te volgen in de kantine, is er een hapje en een drankje en de mogelijkheid zelf te sporten. Naast studenten en medewerkers zijn ook geïnteresseerde vrienden, huisgenoten en anderen van buiten de kennisinstelling van harte welkom.

Wedstrijden kijken en zelf sporten

In de kantine van De Bongerd, tijdens de WURlympics omgedoopt tot PoWURbar, zijn de Olympics te volgen op groot scherm vanaf loungebanken en zitzakken.

Er zijn tal van mogelijkheden om zelf te sporten. Tijdens een van de lessen, toernooitjes of clinics, maar er is elke dag ook ruimte voor een spontaan potje voetballen, (beach)volleyballen, basketballen, knotsballen en meer.

Spontaan langskomen op De Bongerd is een goede gedachte, maar voor sommige sportonderdelen is aanmelding nodig omdat er een maximum aantal mensen kan meedoen. Aanmelden kan vanaf een week van tevoren. Een sportkaart is niet vereist tijdens de WURlympics.

Het programma van WURlympics is te vinden op wageningenur.nl/wurlympics.

Sport & voeding in onderzoek

Voeding is een belangrijk onderzoeksthema van Wageningen UR. Voeding speelt ook een belangrijke rol bij het herstellen van inspanning en het verbeteren van de conditie. Wageningse onderzoekers verstrekken aan atleten en sporters advies voor een optimale prestatie, maar zij concentreren zich ook op zieke of oudere mensen, die met de juiste voeding sneller herstellen of de kwaliteit van het bestaan zien verbeteren, bijvoorbeeld doordat zij langer zelfstandig kunnen blijven.

Het gaat in het onderzoek bijvoorbeeld over micronutriënten, de energiebalans of de eiwitbehoefte na een inspanning (bij zowel sporters als ouderen), maar ook het effect van beweging en oefeningen op de gezondheid van de darmen en de werking van het immuunsysteem.

Sports Centre de Bongerd, gebouwnummer 130, Wageningen Campus, Bornsesteeg 2, 6708 PE Wageningen. Tel. 0317 48 38 77

Complete programma WURlympics

Sport en Voeding aan Wageningen UR

Facebookpagina: WURlympics