Nieuws

Waarom als professional een online cursus volgen?

Gepubliceerd op
31 maart 2020

De inzet van online kennisoverdracht is de afgelopen weken explosief gegroeid. Heeft u al wel eens gedacht aan het volgen van een online cursus of training? Wageningen University & Research biedt op dit moment al het regulier onderwijs online aan tot en met de zomer. Maar juist ook voor professionals worden er al langer online opleidingen, cursussen en trainingen aangeboden. Professionals vanuit de hele wereld worden op die manier in de mogelijkheid gesteld om de laatste kennis en inzichten in hun vakgebied op te doen. Twijfelt u nog? Lees dan de voordelen van het volgen van een online cursus voor professionals.

Wat zijn de voordelen van het volgen van een online cursus?

Flexibiliteit

Het grote voordeel van het volgen van een online cursus ten opzichte van een cursus op locatie is de flexibiliteit. U kunt de cursus volgen en voortzetten wanneer u zin en tijd heeft. Enkele online cursussen bieden u daarnaast de mogelijkheid om verschillende modules te combineren, zodat u alleen voor de modules betaalt waar u interesse ligt. Optimale flexibiliteit dus.

Experts bij u thuis

De cursussen van Wageningen University & Research zijn samengesteld door experts in hun vakgebied. En u hoeft er niet eens de deur voor uit wanneer u kiest voor een online cursus. Hiermee bent u als professional verzekerd van een hoogwaardig samengesteld cursusaanbod gebaseerd op de laatste kennis en inzichten. Natuurlijk kunt u al uw vragen stellen aan de experts van de betreffende cursus.

Behaal een certificaat

Na het volgen van een online training is er in de meeste gevallen de mogelijkheid om een examen af te leggen. Vaak is het ook mogelijk om examen per module af te leggen. Bij succesvolle afronding van het examen ontvangt u een certificaat. Hiermee laat u zien dat u beschikt over de laatste kennis en inzichten van het onderwerp.

Diverse onderwijsvormen

Wageningen University & Research heeft een uitgebreid aanbod online onderwijs, van een volledige MSc, Massive Online Open Courses (MOOCs), cursussen en trainingen. Deze zijn niet zozeer doelgroep gebonden ontwikkeld, maar vooral gericht op kennis delen aan de personen die er behoefte aan hebben. Wageningen Academy heeft een aantal cursussen specifiek voor professionals ontwikkeld, waarbij er veelal een directere link met de praktijk wordt gemaakt. Daarnaast wordt er in maatwerk trajecten steeds vaker gekozen voor een blended vorm, waarbij zowel online als op locatie trainingen plaatsvinden.

Benieuwd naar het Online aanbod voor professionals van Wageningen University & Research?