Nieuws

Wageningen Academy verzorgt incompany cursus Moleculaire Biologie voor MSD Animal Health

Gepubliceerd op
15 juli 2015

Op verzoek van MSD Animal Health heeft Wageningen Academy een incompany cursus “moleculaire biologie” ontwikkeld voor haar medewerkers.

De cursus bestaat uit 3 modules: de basismodule over moleculaire biologie en 2 verdiepende modules Gentechnologie en Virussen. Aan de cursus doen productmanagers, onderzoekers en projectleiders van MSD Animal Health mee. De deelnemers kunnen naar keuze één of meerdere modules volgen.

De eerste module “basis moleculaire biologie” vond in juni plaats. Docent Dr. Erik Limpkens van Wageningen Universiteit onderwees de deelnemers over onderwerpen als DNA en genstructuur, genoom transcripie en kloneren van enzymen. Dit zijn voor de deelnemers onderwerpen waar ze in hun dagelijkse werkzaamheden regelmatig mee te maken krijgen.

“De cursus biedt onze medewerkers de gelegenheid om de kennis die ze lang geleden tijdens hun studie opgedaan hebben weer op te frissen en daarnaast een verdiepingsslag te maken. Ook zijn er verschillende deelnemers waarvoor de materie volledig nieuw is. Een reactie van één van de deelnemers na afloop van de eerste module was: “Van veel klepels weet ik nu waar de klok hangt” aldus Sanne Stoffelen, Learning & Development Lead R&D.

De twee verdiepende modules komen dit najaar aan bod.