Wageningen Campus decor voor nominaties Koning Willem I Plaquette

Wageningen Campus decor voor nominaties Koning Willem I Plaquette

3 april 2018

De meest groene en duurzame universiteit ter wereld is dinsdag 3 april het decor van de nominatieronde van de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Een jury selecteerde 12 bedrijven die kans maken op de prestigieuze prijs.

De Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap beloont duurzame innovaties van kleine of grote organisaties. Organisaties met duurzaam management, een duurzaam product of dienst, duurzame internationale samenwerking of die duurzaam produceren, worden uitgenodigd zich in te schrijven. De Plaquette werd eerder gewonnen door Koppert Cress (2016) en Coƶperatie TexelEnergie U.A. (2014).

Campus

De keuze voor Wageningen University & Research (WUR) als plek voor de nominatie is geen grote verrassing. De universiteit is de meest groene en duurzame universiteit van de wereld volgens GreenMetric en viert dit jaar haar 100-jarig bestaan.

Naast een kans om de plaquette te winnen, krijgen de twaalf genomineerde bedrijven ook een exclusieve uitnodiging om als Nederlandse afgevaardigden mee te dingen met de European Business Awards for Environment.