Nieuws

Wageningen Campus snelle groeier

Gepubliceerd op
8 juni 2018

Deze week heeft het adviesbureau Buck Consultants International (BCI) het rapport gepubliceerd waarin in totaal 82 Nederlandse campussen/ campusinitiatieven tegen het licht zijn gehouden.

Daarbij zijn er 35 als ‘echte’ campussen geclassificeerd. Wageningen Campus hoort daarbinnen bij de 10 volwassen campussen. Een belangrijke kwalificatie is daarbij dat er een bewezen magneetkracht is op bedrijven. Uit het onderzoek blijkt dat campussen voor bedrijven meerwaarde hebben, omdat er een stimulerende innovatie-omgeving is, door het delen van onderzoeksfaciliteiten, samenwerkingsrelaties binnen en buiten de Campus, het delen en verwaarden van kennis. Ook steeds meer nieuwe bedrijven (start ups uit binnen- en buitenland) kiezen voor een campus als vestigingsplaats.

Wageningen Campus wordt gekwalificeerd als snelle groeier, samen met de campus van Groningen. Tenslotte is een opmerkelijke uitkomst dat de werkgelegenheid op campussen fors harder is gegroeid dan in de gemeenten waarin zij zijn gevestigd. Tussen 2014-2018 was dit in Wageningen zelfs 44% (werkgelegenheid op de campus) tegenover 2% (in de gemeente).

Voor meer cijfers en uitgebreide achtergronden, conclusies en aanbevelingen kijk op de website.