Nieuws

Wageningen UR Glastuinbouw en PPO Bollen, Bomen en Fruit werken aan reorganisatieplan

Gepubliceerd op
4 februari 2014

Door een vermindering van de onderzoek-portefeuille van Wageningen UR Glastuinbouw en PPO Bollen, Bomen en Fruit zijn deze twee onderzoekgroepen genoodzaakt om zich aan de veranderende markt aan te passen via de uitvoering van een reorganisatieplan. Doordat de Tweede Kamer besloot om de productschappen per 1 januari 2014 op te heffen, valt voor deze twee onderzoekgroepen een deel van de op innovatie gerichte onderzoekopdrachten weg. Inkrimpen van de twee onderzoekgroepen is daardoor onvermijdelijk geworden.

Het personeel van de twee groepen en de ondernemingsraad zijn door de directie van de Plant Sciences Group van Wageningen UR op de hoogte gesteld.

Anticiperend op de verwachte opheffing van het Productschap Tuinbouw hebben de twee onderzoekgroepen de afgelopen jaren nieuwe markten aangeboord en nieuwe onderzoeklijnen ontwikkeld. De omvang van de omzetdaling is echter dusdanig groot dat groepen in de huidige omvang niet in stand gehouden kunnen worden. Daardoor zijn de groepen genoodzaakt om een reorganisatieplan op te stellen waarbij gedwongen ontslagen niet zijn uit te sluiten.

Begin maart zullen de twee reorganisatieplannen voor advies aan de ondernemingsraad van de Plant Sciences Group worden voorgelegd. Het is de bedoeling dat de reorganisatie 1 juni zal kunnen beginnen.