Wageningen UR Glastuinbouw helpt stadsboerderij bij inrichting kas

10 april 2014

Stadsboerderij Het Buitenbeest in Zoetermeer trekt jaarlijks zo'n 140.000 bezoekers. Honderden scholieren leren met schooltuinen en educatieprogramma’s over landbouw – van geit tot kropje sla. Dit jaar wordt er ook een kas toegevoegd aan de faciliteiten. Wageningen UR helpt de medewerkers van het team Natuur en Milieu Educatie van de gemeente Zoetermeer om hier optimaal gebruik van te maken.

Op basis van de wensen vanuit de gemeente rond educatie, beleving en plezier worden teeltsystemen geselecteerd, die verrassen, een verhaal vertellen en waar je mee kunt spelen. Bezoekers en de vele vrijwilligers van Het Buitenbeest moeten tenslotte zelf in staat zijn om tuinbouw onder glas te kunnen bedrijven.

tomaten_eten.jpg

Vrijdag 4 juli is de feestelijke opening. De basis voor de teelt onder glas zal er dan zijn, zodat de gebruikers hier zelf op voort kunnen bouwen.

Ook ondernemers uit het gebied mogen meedoen om zo samen de tuinbouw weer gezicht te geven in 'de Stad'. We maken een ‘Apple Store’ van de glastuinbouw. Doe mee!