Wageningen UR Plant Breeding is mede-organisator Mushroom Conference

Wageningen UR Plant Breeding is medeorganisator van de International Mushroom Conference (ISMS) in 2016

4 augustus 2015

Mushroomwetenschappers van Wageningen UR en de universiteiten van Maastricht en Utrecht gaan leiding geven aan de wetenschappelijke organisatie van de International Mushroom Conference (ISMS) in 2016. Dit evenement wordt van 29 mei tot en met 3 juni 2016 gehouden in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam.

Iedere 4 jaar organiseert de International Society for Mushroom Science (ISMS) een internationaal congres om de teelt van eetbare (waaronder medicinale) fungi verder te ontwikkelen. Dit congres is het meest omvangrijke congres over paddenstoelen ter wereld en brengt mushroomwetenschappers uit tal van vakgebieden bijeen. Het ISMS-congres 2016 valt gedurende één dag samen met de handelsbeurs “Open Dutch Mushroom Days” die na het ISMS-congres in Den Bosch wordt gehouden. Door deze overlap ontstaat er veel ruimte voor contact tussen de mushroomsector en -wetenschappers.

Nederland is een van de belangrijkste producenten van paddenstoelen en champignons ter wereld en heeft als zodanig een wezenlijke bijdrage aan de ontwikkeling van de sector geleverd. Ook beschikt Nederland over een lange geschiedenis in het onderzoek hiernaar. Wetenschappers van Wageningen UR voeren zowel fundamenteel als toegepast onderzoek uit naar eetbare en medicinale paddenstoelen. Wageningen UR is daarom, samen met de universiteiten van Maastricht en Utrecht, gevraagd leiding aan de wetenschappelijke organisatie te geven. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu inschrijven voor het congres.