Wageningen UR participeert in Tomatenfabriek in Kunsthal Rotterdam

Nieuws

Wageningen UR participeert in Tomatenfabriek in Kunsthal Rotterdam

Gepubliceerd op
17 juni 2015

Het Smaakteam Bleiswijk van Wageningen UR Glastuinbouw participeert participeert tot 6 september in de tentoonstelling ‘Tomatenfabriek’ van Kunsthal Rotterdam.

Tijdens de wonderlijke familietentoonstelling ‘Tomatenfabriek' word je op een vrolijke manier ondergedompeld in alles wat met de tomaat te maken heeft.

Wageningen UR participeert in Tomatenfabriek in Kunsthal Rotterdam

In ‘Tomatenfabriek' wordt iedere bezoeker van jong tot oud uitgedaagd zelf te ontdekken hoe tomaten groeien en wat je met deze vrucht (of is het toch een groente?) kunt bereiden. Door middel van een parcours volg je het hele kweekproces van zaadje tot plant. Ga op reis met je eigen tomaat en word tomatenexpert! Onderweg keur je ketchup, decoreer je tomaten en maak je van je oogst Kunsthaltomatensoep. Inclusief een zelf ontworpen verpakking. Bovenal wordt de smaak van de fijnproever getest tijdens het proeven van de meest uiteenlopende soorten tomaat. Wie wil er niet voor één dag teler, kok en directeur zijn van de ‘Tomatenfabriek'?

De tentoonstelling Tomatenfabriek loopt tot 6 september 2015. Bedrijven kunnen hun product in die periode op smaak laten testen. Meer info is te vinden op www.kunsthal.nl/kookt.

Informatie over smaakonderzoek in Tomatenfabriek is te verkrijgen bij wouter.verkerke@wur.nl. Kunsthal Rotterdam by night. Fotograaf: Ossip van Duivenbode
Kunsthal Rotterdam by night. Fotograaf: Ossip van Duivenbode