RusPrixAward 2014

Wageningen UR wint RusPrixAward 2014

23 juni 2014

Wageningen UR heeft op vrijdag 20 juni in Noordwijk aan Zee de prestigieuze RusPrixAward 2014 gewonnen voor haar langdurige bijdrage aan de ontwikkeling van de Russisch-Nederlandse samenwerking op het gebied van opleiding en innovatie. Rector Martin Kropff en Rusland-coördinator Ruud Huirne namen de prijs in ontvangst uit handen van ambassadeur Mr. Kolodkin, die hem uitreikte namens de Russische ambassade en de Russische Kamer van Koophandel.

Wageningen UR heeft sinds 1997 een intensieve samenwerking met diverse Russische universiteiten en bedrijven. Aanvankelijk startte de samenwerking op het gebied van opleiding en trainingen voor MSc- en PhD-studenten met de Timiryazev Universiteit in Moskou. Later werden er daarnaast agribusiness-gerichte MBA opleidingen gestart samen met de universiteiten van Belgorod, Kazan, Stavropol en sinds kort ook Tomsk. Vanuit deze opleidingen zijn ook commerciƫle projecten met AgroHoldings gericht op innovatie en productiviteitsverbetering van de grond gekomen, o.a. op het gebied van zuivel, pluimveeproductie, tuinbouw en aardappelteelt.

Samenwerking in Rusland werpt vruchten af

"We zijn heel blij met deze erkenning", liet Kropff weten. "We zijn in heel veel landen actief en dan is het belangrijk dat de samenwerking wederzijds vruchten afwerpt. In Rusland lukt dit erg goed." Huirne reageerde: "Het spreekt ook zeer aan dat zowel universiteit als DLO hier samen optrekken om de projecten uit te voeren. De aanwezige kennis binnen heel Wageningen UR wordt zo optimaal ingezet."