Wageningen UR zet praktische aspecten van de voedselveiligheidsregelgeving rond algenproductie op een rij

Wageningen UR zet praktische aspecten van de regelgeving voor voedselveiligheid rond algenproductie op een rij

11 juli 2015

Het produceren van algen voor diervoeder of ingrediënten van levensmiddelen vergt dat het product voldoet aan alle geldende wet- en regelgeving. Welke wet- en regelgeving is relevant en welke eisen gelden? Vragen die onderzoekers van Wageningen UR beantwoorden in het rapport: 'Voedsel- en diervoederveiligheid van algenproducten'.

Ondernemers die algen kweken krijgen veel vragen van potentiele afnemers over wet- en regelgeving, certificering en trends in de levensmiddelenindustrie. Om deze vragen te beantwoorden is Wageningen UR benaderd om de wet- en regelgeving voor een veilige productie van algen te verkennen.

Regelgeving rond algenproductie

In het rapport wordt de geldende regelgeving rond de algenproductie stapsgewijs behandeld, onderverdeeld in humane voeding en diervoeders. De wetgeving wordt op hoofdlijnen behandeld. De achterliggende wetgeving is via hyperlinks beschikbaar voor meer en gedetailleerdere informatie. Relevante certificeringseisen zijn ook opgenomen in het rapport.

Handvat voor verkennende algenondernemers

Het rapport biedt een handvat voor verkennende ondernemers die voor het eerst in contact komen met de voedsel- en of diervoedermarkt en algen produceren of een algenproductie op willen starten en interesse hebben in de wet- en regelgeving en certificering van voedselveiligheid. Meer weten over een veilige productie van algen voor levensmiddelen?
Download het rapport!