Potato GAP

Wageningen University & Research organiseert Chinees-Europese aardappelworkshop in juli in Zhangjiakou

30 maart 2016

De tweede 'Sino-Europe workshop on potato sustainable production and technical cooperation' vindt plaats op 14 en 15 juli in Zhangjiakou, China, locatie van de Olympische Winterspelen in 2022. Ook staat er de nieuwe fabriek van Aviko, die aardappels verwerkt tot diepvriesproducten. De workshop wordt onder meer georganiseerd door Wageningen UR, Snow Valley en NAFTC .

De workshop wordt onder andere ondersteund door Potato GAP China, een PPP van de Topsector Agrifood Internationaal, waarin Chinese en Nederlandse instituten en bedrijven de mogelijkheden onderzoeken om de aardappelproductie te verbeteren.

Workshop

Het lezingenprogramma over nieuwe ontwikkelingen, uitdagingen en kansen voor de aardappelteelt in China, beslaat anderhalve dag. Daarnaast is er een excursie naar demonstratievelden met voorbeelden van Good Agricultural Practice (GAP), die zijn aangelegd door Snow Valley, het Chinese productiebedrijf dat aardappelen aan Aviko levert. Heilongjiang Agricultural Academy of Science (HAAS) en Wageningen UR ontwikkelen het wetenschappelijke deel van het programma.

Download handboek

Samenvattingen workshop presentaties