Persbericht

Wageningen University & Research start als eerste Nederlandse universiteit met online MicroMaster

Gepubliceerd op
20 september 2016

Wageningen University & Research kondigt vandaag haar nieuwe MicroMaster ‘Biobased Science for Sustainability’ aan. Met deze online MicroMaster biedt Wageningen iedereen de kans om online een deel van een Master programma te volgen. Deelnemers hoeven niet ingeschreven te staan bij de universiteit om het online lesprogramma te kunnen volgen. Professionals die al werkzaam zijn in de biobased sector, kunnen hun kennis op dit vakgebied zo ook vergroten.

Veranderende arbeidsmarkt

“MicroMaster is nieuw concept waarmee we beter aansluiten op een veranderende arbeidsmarkt die vraagt om flexibelere manieren van scholing” aldus Arthur Mol, rector magnificus aan de WUR. “Met de MicroMaster bieden we een innovatieve lesmethode aan, die aansluit bij de behoeften van studenten, universiteiten én professionals in de technologische en biobased sector. Vooral voor professionals in de biobased sector is het aantrekkelijk om op universitair niveau een erkenning voor bijscholing te kunnen krijgen zonder dat daarvoor een inschrijving bij de universiteit nodig is.”

Online bijscholen of studiepunten verdienen

Een MicroMaster is modulair, online en in eigen tempo te volgen, en heeft dezelfde waarde als vakken die op de campus worden gegeven omdat er ook studiepunten aan toegekend worden (24 ECTS). Op die manier ontstaat ook de mogelijkheid voor deelnemers om na succesvolle afronding van de MicroMaster in te stromen in de Master op de campus én de vakken op te nemen in hun studieprogramma, mits ook aan de reguliere toelatingseisen wordt voldaan.

De MicroMaster Biobased Science for Sustainability bestaat uit 5 vakken en een project met een examen. Het eerste vak van de MicroMaster Biobased Science for Sustainability start op 24 januari 2017. De inschrijvingen zijn vandaag open gegaan. Inschrijven is mogelijk via  edx.org/micromasters.

Voor een preview over de Micromaster, zie dit filmpje:

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan