Persbericht

Wageningen University benoemt buitengewoon hoogleraar Bioconjugatiechemie

Gepubliceerd op
1 juli 2015

Wageningen University heeft dr. Floris van Delft per 1 juni benoemd tot buitengewoon hoogleraar Bioconjugatiechemie. De leerstoel wordt ondergebracht bij de leerstoelgroep Organische chemie.

Dr. Floris van Delft (1968) studeerde scheikunde in Leiden. In 1996 promoveerde hij cum laude aan de Universiteit Leiden op methodeontwikkeling en toepassing van suikers als chirale bouwstenen. Van 1999 tot 2013 werkte Van Delft bij de Radboud Universiteit Nijmegen als universitair docent en hoofddocent. Hij ontving in 2000 een VIDI-subsidie en heeft verschillende patenten op zijn naam staan. In 2010 was Van Delft medeoprichter van het spin-off bedrijf SynAffix. De aanstelling van dr. Van Delft is voor een dag per week en wordt mogelijk gemaakt door SynAffix.

In Wageningen gaat Van Delft zich bezig houden met onderzoek naar chemische reacties in water, met toepassing in het gericht modificeren van biomoleculen. Een voorbeeld is het koppelen van een toxine aan een antilichaam voor gerichte kankertherapie. Hierbij bereiken gifstoffen wel de tumorcellen maar tasten ze geen gezonde cellen aan.