Persbericht

Wageningen University benoemt hoogleraar Landgebruiksplanning

Published on
22 mei 2015

Per 1 juni heeft Wageningen University dr. Leonie B. Janssen-Jansen benoemd tot hoogleraar Landgebruiksplanning. Prof. Janssen volgt prof. Arnold van der Valk en prof. Adri van den Brink op die eerder de leerstoel invulden.

Prof. Leonie Janssen-Jansen (Deventer, 1975) studeerde Planologie aan de Universiteit Utrecht en promoveerde er in 2004 op het thema regionale gebiedsontwikkeling. Na haar promotie deed ze onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam onder meer op basis van een verworven NWO-beurs. Als Universitair (Hoofd)Docent werkte ze daarna een aantal jaren aan de Universiteit van Amsterdam en vanaf 2011 ook aan University of Ulster in Groot-Brittannië. Zij is veelvuldig gevraagd als gastdocent aan een aantal universiteiten, zoals aan de Universiteiten  Portland State, Columbia (New York), British Columbia (Vancouver) en Liverpool.

De leerstoelgroep Landgebruiksplanning (Land Use Planning) werkt aan het vergroten van inzicht in landschappen als sociaal-ecologische systemen zoals die worden ingezet als basis voor ruimtelijke planning en duurzaam landgebruik.

Meer informatie