Nieuws

Wageningen University voor de tweede keer meest duurzame universiteit van Nederland

Gepubliceerd op
11 juni 2014

Wageningen University heeft dit jaar voor de tweede keer op een rij de SustainaBul-award ontvangen. De SustainaBul-award wordt toegekend aan de meest duurzame hogeschool en universiteit van Nederland.

Over de SustainaBul

De SustainaBul, een initiatief van de studentenorganisatie Studenten voor Morgen, wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Op basis van een vragenlijst zijn alle deelnemende universiteiten en hogescholen beoordeeld op verschillende duurzaamheidspunten. Hierbij is niet alleen gekeken naar punten als waterverbruik, afvalverwerking en CO2-uitstoot. Ook de betrokkenheid van studenten en staf en de transparantie waarmee de onderwijsinstelling communiceert over het duurzaamheidsbeleid zijn meegenomen.

"Het zit bij ons in de genen"

Duurzaamheidscoördinator Fennet van de Wetering is erg trots op de uitslag, “Hier hebben we keihard voor gewerkt de afgelopen jaren,” vertelt ze. Toch kwam de uitslag niet helemaal als een verassing, “Duurzaamheid is in Wageningen geen speerpunt, het zit bij ons in de genen, zoals je het ook terug vindt in de doelstelling van onze organisatie.”.

Duurzaamheidsevent

“We hebben het afgelopen jaar veel met mensen van andere organisaties gespard over hoe wij en zij dingen aanpakken. Dat is ook onderdeel van de duurzaamheidsgedachte, dat we elkaar helpen om duurzamer te worden. De komende tijd gaan we hier mee door, onder meer met het duurzaamheidsevent op 16 oktober op Wageningen Campus. Kom ook!”