Nieuws
Wageningen World: Duurzame viskweek spaart het milieu
De mensheid eet al meer vis uit kweek dan uit wildvangst en die consumptie gaat onstuimig doorgroeien. Of het milieu die toename kan verdragen, hangt grotendeels af van nieuwe kweektechnologie en verbetering van vis, voer en vaccins.
Lees hierover in het artikel 'Zuiver op de graat' in de nieuwe editie van Wageningen World.
Wageningen World, het kwartaalblad van Wageningen University & Research, viel op 26 september 2017 op de mat.
Andere onderwerpen
- De grote stern komt aan land
Sinds een paar jaar broeden er duizenden grote sterns op Texel. Wat maakt Texel opeens zo gewild? - Bosgenen beschermen
Duizenden Europese bossen zijn bestempeld als genenconserveringsunits, waarvan de genen extra waardevol zijn. - Plastic spotten tussen de walrussen
Een inventarisatie van plastic op Spitsbergse stranden is een eerste stap om de hoeveelheid afval te verminderen. - Eet jezelf gezond
Voedingsadviezen worden vooral toegepast om ziekte te voorkomen, zelden om te behandelen. Die potentie is er wel. - Twitteren over de sapstroom
Een populier op de Wageningse campus heeft zo’n vierduizend volgers. - Duurzamer verpakken
Steeds meer fabrikanten richten zich op duurzamer methoden en materialen om hun producten mee te verpakken. - Minder koeien, meer ondernemen
Bart en Tom Grobben, twee broers, willen hun eigen sojaproduct ontwikkelen.