Nieuws

Wageningen World: kruiden verdringen antibiotica

Gepubliceerd op
9 juni 2015

Het gebruik van kruiden en bacteriedrankjes in de veehouderij groeit. Daarmee is het antibioticagebruik flink naar beneden te brengen, blijkt uit praktijk en onderzoek, beschreven in een hoofdartikel in het nieuwste nummer van Wageningen World. Met natuurlijke middelen blijken soms spectaculaire resultaten te bereiken.

Dit artikel over kruiden als antibiotica kunt u verder lezen in de nieuwste Wageningen World, het kwartaalblad voor relaties en alumni van Wageningen UR (University & Research centre).

Verder in het magazine een artikel over de zoektocht naar de zwakke plek van de suzuki-fruitvlieg, de Aziatische exoot die zich razendsnel ontwikkelt tot een bedreiging voor de Nederlandse fruiteelt. En een achtergrondverhaal over de fascinerende wereld van bacteri├źn, schimmels, aaltjes, wormen en insecten ondergronds, en hun grote invloed op het leven bovengronds. En natuurlijk een afscheidsinterview met rector magnificus Martin Kropff.

Dat en meer in het nieuwste nummer van het kwartaalblad van Wageningen UR, dat deze week in binnen- en buitenland bij alumni, relaties en andere geïnteresseerden op de mat valt. Online is een digitale versie van het blad te vinden, met bijbehorend digitaal abonnement.

Andere onderwerpen in Wageningen World - nummer 2, 2015

  • Burgerinitiatieven in de natuur 
  • Pectine uit koffiepulp
  • Woudreuzen maken verschil
  • Poeder tegen slechtziendheid