Nieuws

Wageningen bij 100 beste universiteiten ter wereld

Gepubliceerd op
2 oktober 2014

Wageningen UR wordt in 2014 wederom geschaard tot de beste universiteiten ter wereld. Het staat in de top-100 van de Times Higher Education World University Rankings, op plek 73. Deze prestigieuze ranglijst verscheen op 1 oktober 2014.

Sinds 2011 staat Wageningen steevast in de top-100 van de Times Higher Education World University Rankings. Destijds was het nog verrassend dat Wageningen UR - gespecialiseerd in voeding, gezondheid en natuur - zich in de top-100 wist te nestelen tussen voornamelijk breed georiƫnteerde universiteiten; intussen is het een gevestigde naam in die top-100.

Plek 18 in categorie Life Sciences

Naast de algemene ranglijst hanteert Times Higher Education ook ranglijsten per categorie. Op de wereldranglijst met universiteiten die werken aan Life Sciences staat Wageningen UR op plek 18.

Nederlandse universiteiten doen het goed

De Amerikaanse ranglijst wordt gedomineerd door Amerikaanse universiteiten, gevolgd door Britse universiteiten. Duitsland staat derde en Nederland vierde. De voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Universiteiten VSNU, Karl Dittrich, zegt daarover: "Dertien Nederlandse universiteiten staan in de top 300 van de wereld, waarvan zes in de top 100. Als je bedenkt dat er wereldwijd meer dan 30.000 universiteiten zijn dan behoren al onze instellingen in deze ranking tot de beste 1% van de wereld, daar ben ik trots op."

Ook goede scores in andere rankings

Op het domein waarop Wageningen UR werkt wordt het algemeen erkend als absolute wereldtop. Zo staat het op de eerste plaats op de National Taiwan University Ranking in de categorie Agriculture en in de top-3 van de QS World University Rankings in de categorie Agriculture & Forestry. QS plaatst Wageningen UR daarnaast in de wereldwijde top-10 in de categorie Environmental Sciences.

Door de Keuzegids Hoger Onderwijs is Wageningen University al negen jaar op rij uitgeroepen tot beste universiteit van Nederland.

Overzicht van verscheidene ranglijsten