Opening StartHub Wageningen 20 november

Wageningen viert Ondernemerschap

19 november 2014

Meer dan 140 landen vieren de komende week ondernemerschap. Tussen 17 en 23 november zijn er duizenden evenementen en doen miljoenen mensen mee aan een beweging die verbindingen tussen ondernemende mensen centraal stelt. In Nederland ontdekken scholieren, studenten en (young) professionals via verschillende internationale- en nationale activiteiten de ondernemer in zichzelf. Het thema dit jaar: Celebrate Entrepreneurship!

De stichting Global Entrepreneurship Week Nederland is een initiatief van de Nederlandse Centers of Entrepreneurship, waaronder StartLife in Wageningen. Door krachten te bundelen en activiteiten af te stemmen kan het Nederlandse beleid op het gebied van onderwijs en ondernemerschap worden versterkt. Kijk voor meer informatie op www.gewnederland.nl

Opening StartHub Wageningen 20 november

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan StartHub Wageningen, de broedplaats voor (PhD) studenten op de campus van Wageningen UR (University & Research centre), die een eigen onderneming willen starten. StartHub Wageningen biedt studenten ondersteuning bij de ontwikkeling van hun idee tot en met kantoor- en experimenteerruimte voor hun eigen bedrijf. Op donderdag 20 november organiseert StartHub Wageningen een Lean Camp en om 16.00 uur vindt de feestelijke opening plaats door de heer dr. IJ.J.H. (Tijs) Breukink, lid raad van bestuur van Wageningen UR.

Kijk voor meer informatie op http://leancamp.co/wageningen/.

RTL Toekomstmakers

De Global Entrepreneurship Week 2014 wordt afgesloten op vrijdagavond 21 november met de internationale finale van Get in the Ring in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Tijdens deze finale krijgen 8 finalisten, geselecteerd uit 64 landen, de kans om te pitchen voor een jury van 4 champions, investeerders en fans. Tijdens dit evenement maakt RTL Z opnames voor het televisieprogramma Toekomstmakers. StartLife is dé nieuwe partner van dit televisieprogramma op RTL Z. Toekomstmakers is een informatief programma waarin aandacht wordt besteed aan de dynamiek in de economie, die belangrijk is voor de toekomst van Nederland. Tevens worden zaken als innovatie, ondernemerschap en ambitie in beeld gebracht.

Over StartLife

StartLife stimuleert ondernemerschap en ondersteunt startende ondernemers in de sector Agro, Food en Leefomgeving. StartLife bouwt continu aan haar relatienetwerk en samenwerkingsverbanden en biedt een compleet aanbod van onderwijsactiviteiten, netwerken en actieve ondersteuning en coaching van starters en jonge innovatieve bedrijven.