Nieuws

Wagenings onderwijs in Singapore gestart

Gepubliceerd op
26 augustus 2014

Docenten van Wageningen University verzorgen sinds half augustus de levensmiddelentechnologievakken van de major 'Food Science & Technology' aan de Nanyang Technological University (NTU) in Singapore. Op woensdag 20 augustus was de officiële kick-off van deze nieuwe major, die gevolgd wordt door 29 van de beste NTU-studenten.

De lesstof wordt eerst online behandeld via interactieve colleges. Per vak gaat een Wageningse docent twee á drie weken naar Singapore, voor begeleiding van de praktijklessen in de laboratoria van de NTU.

De NTU-studenten doen deze driejarige major naast hun bacheloropleiding aan de Nanyang Technological University. De verplichte vakken - over levensmiddelentechnologie - worden verzorgd door docenten van Wageningen University. De keuzevakken worden aan de eigen universiteit gevolgd. Bij goed gevolg ontvangen deze studenten dus naast hun bachelordiploma ook een certificaat Food Science & Technology.

De studenten leren in dit honours programma meer over de levensmiddelenindustrie en de technologieën die daar in de dagelijkse praktijk worden toegepast. Hiermee vergroten zij hun carrièreperspectieven in de levensmiddelensector.

Rector Wageningen University bij kick-off

Professor Martin Kropff, rector magnificus van Wageningen University, hield een motiverende speech tijdens de gezamenlijke kick-off. Andere introducties werden gegeven door Professor Teoh Swee Hin van NTU, Professor Harry Gruppen van Wageningen University en Dr Eline van der Beek van Danone Nutricia Early Life Nutrition.

International Conference on Asian Food Security

Daarnaast was Martin Kropff op donderdag 21 augustus één van de keynote sprekers tijdens de ‘International Conference on Asian Food Security’ in Singapore. De titel van zijn speech was ‘Achieving food and nutrition security in a growing world of scarcity: the role of scientific innovations’.