Nieuws

Wageningse masteropleidingen nog steeds in de top

Gepubliceerd op
5 maart 2019

In de jaarlijkse Keuzegids Masters komt Wageningen University & Research er net als in andere jaren weer positief uit. Van de 28 masteropleidingen mogen er zich dertien Topopleiding noemen. Geo-information science scoort zelfs 92 van de maximaal honderd punten. De Keuzegids Masters 2019 die een ‘onafhankelijke vergelijking van alle masteropleidingen’ geeft is vandaag verschenen.

De beste Wageningse studies ontvangen vijf sterren voor hun kwaliteit. Naast Geo-information science, is dat ook International land and water management. Elf studies, zoals food safy, environmental sciences en plant sciences vergaarden vier sterren.

Het grote aanbod van masteropleidingen in de biologie en life sciences in Wageningen zou tot keuzestress kunnen leiden, stelt de Keuzegids, vanwege de vele specialisaties in deze vakgebieden. Maar, zegt de gids geruststellend, de onderwijskwaliteit is bijna altijd in orde, zodat deze studierichting in Wageningen een ‘echte aanrader’ is.

Voor de Keuzegids Masters 2019 gaven 1776 Wageningse eerstejaars masterstudenten hun mening. De studenten beoordeelden hun opleiding met criteria als het onderwijsprogramma, de docenten, toetsing en de wetenschappelijke vorming, maar ook de praktijkgerichtheid van de opleiding, studeerbaarheid, begeleiding en faciliteiten voor studenten. Daarnaast gaven experts hun oordeel over toetsing, ambitie en het eindniveau.

Op landelijk niveau zakte het aantal opleidingen met het predicaat topopleiding ten opzichte van vorig jaar. Ook in Wageningen nam dit aantal af: van 21 (van de 27) in 2018 naar 13 (van de 28) dit jaar. Landelijk werden op Wetenschappelijk Onderwijs zo’n honderd topopleidingen toegekend. De totaalscore van Wageningen (met 68 punten het hoogste van Nederland) bleef ongewijzigd.