Persbericht

Wageningse student wint Shell Bachelor Prijs

Gepubliceerd op
26 maart 2015

Na een spannende race tussen zeven finalisten van Shell Bachelor Master Prijs zijn Niek van den Top van Wageningen University en Zaid Thanawala van de TU Delft als winnaars uit de bus gekomen. Zij ontvangen respectievelijk €2.500,- en €5.000,-. De publieksprijs ter waarde van € 1.000 ging ook naar Zaid Thanawala. De jury stond onder voorzitterschap van prof. Louise Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR. De finale vond plaats in het Forumgebouw op Wageningen Campus.

De winnaars gaven een korte presentatie. Niek van den Top, eerstejaars MSc Biosystems Engineering, vertelde over de kansen voor eendenkroos als veevoer in plaats van soja uit Zuid-Amerika. De Master-prijswinnaar Zaid Thanawala verhaalde over een duurzame-energiebron: water splitsen met een nieuwe toepassing op basis van silicium. Voor de Publieksprijs kreeg hij 601 van 2269 uitgebrachte stemmen.

Tijdens de jaarlijkse finale van de Shell Bachelor Master Prijs worden bachelor- en master-studenten uitgedaagd om na te denken over technologische ontwikkelingen en innovaties op het brede terrein van water, voedsel en energie. Het thema voor de Bama-prijzen betreft de eerste levensbehoeften als water, voedsel en energie. Deze staan onder grote druk door bijvoorbeeld de groei van de wereldbevolking en toenemende welvaart. De verduurzaming ligt in handen van de jonge generatie met frisse ideeën.

Ontwerp van Niek van den Top
Ontwerp van Niek van den Top

De Shell Bachelor Master Prijs werd georganiseerd door Shell Nederland B.V. in samenwerking met de Technische Universiteit Delft, Technische Universiteit Eindhoven, de Universiteit Twente en Wageningen University om de beste bachelor- en masterscriptie op het gebied van technologie en innovatie te kunnen selecteren.

De overige finalisten waren Rick Driessen (BSc UTwente), Lynn Maria Schneider (BSc UTwente), Nienke Firet (MSc UTwente), Cristian Boscheri (MSc TU Eindhoven) en Konstantina-Roxani Chatzipanagiotou (MSc Wageningen UR).