Wageningse studenten buigen zich over de duurzame bloembol

Wageningse studenten buigen zich over de duurzame bloembol

28 november 2016

Zes masterstudenten van Wageningen University & Research werken sinds begin november in het project ‘Het Nieuwe Verwerken’ van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Zij buigen zich over nieuwe duurzame technieken voor het verwerken van bloembollen en over hoe telers, handelaren en consumenten daar het beste over kunnen worden geïnformeerd.

De studenten komen uit verschillende landen en van diverse masteropleidingen met expertises in plantenwetenschappen, biotechnologie, marketing en gedragswetenschap. Zij kunnen hierdoor een andere dimensie aan het project geven. De studenten zullen hun resultaten presenteren aan de partners van het project ‘Het Nieuwe Verwerken’.

Doel van project ‘Het Nieuwe Verwerken’ is om nieuwe, innovatieve en duurzame technieken te ontwikkelen voor het bewaren en verwerken van bloembollen zonder emissie van schadelijke stoffen. Het project beoogt een systeemsprong te realiseren, waardoor de sector voortaan op duurzame wijze uitval van bollen door ziekten en plagen kan voorkomen én kan voldoen aan de strenge eisen van exportlanden.