Wageningse studenten waarderen opleiding opnieuw hoog

4 juli 2014

De studenten van Wageningen University zijn ook dit jaar weer zeer tevreden over hun opleiding. Zij geven hun opleiding net als vorig jaar op de meeste thema’s hogere cijfers dan het landelijk gemiddelde. Dit blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE). Studiekeuze 123 vraagt studenten uit het hoger onderwijs jaarlijks naar hun mening over hun opleiding en de onderwijsinstelling waar deze opleiding deel van uitmaakt.

De Wageningse studenten beoordeelden desgevraag hun universiteit op 17 thema’s. De uitslag laat zien dat Wageningen University op alle thema’s hoger scoort dan het landelijke gemiddelde, behalve op studieomgeving. Bij dit thema gaven de studenten voor de bereikbaarheid van de universiteit, de horecavoorzieningen in Wageningen en het cultureel aanbod in Wageningen significant lagere cijfers dan het landelijk gemiddelde.

De waardering van de studenten voor de thema’s Stage en opleiding, kwaliteitszorg, huisvesting is ten opzichte van vorig jaar gestegen.

Op een schaal van 0 (zeer ontevreden) tot 5 (zeer tevreden) was de uitslag in 2014 voor ‘de studie in het algemeen’ 4,21 (was 4,19 in 2013). De algemene sfeer op je opleiding werd met 4.44 gewaardeerd (was 4,41 in 2013). En de vraag “Zou je jouw opleiding aanraden aan vrienden, familie of collega's?” kreeg een 4.42. Vorig jaar was dat nog 4.36.

Meer weten?