WaterQ GOALKEEPER PAC (poeder actief kool) met ultrafiltratie zuiveringsinstallatie goedgekeurd

27 december 2017

Op 22 december 2017 heeft de Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw een positief oordeel gegeven over het zuiveringsrendement van de WaterQ GOALKEEPER PAC zuiveringsinstallatie. De installatie verwijdert de gewasbeschermingsmiddelen uit het lozingswater met een adsorptieproces gebaseerd op toediening van poeder actief kool en nafiltratie met een ultrafiltratie-installatie.

De unit is eind september 2017 getest door de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research, volgens een meetprotocol gebaseerd op het meetprotocol dat is vastgesteld door het Platform Duurzame Glastuinbouw. Hierdoor is de BZG-lijst nu uitgebreid tot tien goedgekeurde zuiveringsinstallaties.

Voor meer informatie over de installaties kan contact worden opgenomen met de betreffende toeleveranciers. Voor informatie over het laten testen van een zuiveringsinstallatie volgens het meetprotocol kunt u contact opnemen met Jim van Ruijven.